1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 7575 декара са засегнати от наводненията в Свиленград

7575 декара са засегнати от наводненията в Свиленград

 

След валежите от началото на миналата седмица общата площ на наводнените земеделски земи на територията на община Свиленград e 7 575 дка. Кметът Георги Манолов е назначил комисия, която е установила щетите.  Собственици и ползватели на обработваема земя в землището на Свиленград и в землищата на селата Капитан Андреево и Генералово са подали жалби за наводнените територии. По-голямата част от залетите от река Марица площи са засадени с есенни култури.
Има опасност посевите да изгният, тъй като водата все още не се е оттеглила.
Продължава огледът на вредите по законно построените стопанските сгради, разположени край пътя за село Момково. В едномесечен срок комисията ще изпрати протокола за оценка на пораженията с приложен снимков материал до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при бедствия към Министерски съвет.

В срок до три месеца общината ще очаква решение от тази комисия  за предоставяне на възстановителна помощ,  като се посочат лицата и обектите, които ще я получат, начинът на подпомагане и размерът на помощта. Предимство ще  се дава на хората, загубили или получили големи щети на домовете си.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.