Три месеца гратисен срок дава БАБХ за спазването на регламент 1169
Показна проверка направиха инспектори от Българската агенция по безопасност на храните. Представители на медиите бяха поканени в столична пицария, за да се убедят на място, че изискванията на новия регламент 1169 за етикетирането са спазени от търговеца.
Изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните проф. Пламен Моллов присъства на проверката, за да обясни пред медиите, че заведенията за обществено хранене са длъжни да предоставят информация на клиентите си за наличните в храната алергени.
Около 3 месеца гратисен срок на производители и търговци ще дадат от Българската агенция по безопасност на храните, за да започнат да спазват изцяло регламента. Дотогава ще бъдат правени предписания, без да се налагат санкции.