1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Аграрният министър - във Варна

Аграрният министър - във Варна

Целта е да се подобри комуникацията със земеделските производители

 

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов се срещна днес с ръководствата на областната Разплащателна агенция, областна служба „Земеделие” и общинските служби по земеделие в гр. Варна.

На срещата са обсъдени възможностите за оптимизиране дейността на областните служби на министерството и второстепенните му разпоредители с бюджетни средства, както и реализирането на икономии в условията на криза, съкращаването на разходите и подобряването на координацията с МЗХ.

Министърът постави ясно и категорично изискване за подобряване на комуникацията със земеделските производители в името на по-доброто им и надеждно обслужване от страна на служителите на областните звена на МЗХ.

От своя страна те очертаха пред него основните проблеми, които срещат в ежедневната си работа, свързани с недостига на добре обучени кадри, ниското заплащане и остаряло техническо оборудване, както и недобрата и навременна комуникация между МЗХ и ДФ „Земеделие”– Разплащателна агенция, което дава своето отражение върху качественото обслужване на земеделските производители.

Министър Найденов поиска от служителите да му предложат как да бъдат преодолени тези проблеми. Целта е да се подобри изцяло стила на комуникация със земеделските производители и да се даде възможност те да получават своевременна и достоверна информация, свързана с участието им в подпомагането по различни направления на финансиране и програми.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.