1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Алжирска делегация на посещение у нас

Алжирска делегация на посещение у нас

 

Делегация на Министерството на земеделието и селскостопанското развитие на Алжирската демократична република, начело с министъра на земеделието и селскостопанското развитие на Алжир Саид Баркат, пристигна днес по покана на Министър Мехмед Дикме. Делегацията е на двудневно официално посещение в България, като двамата министри на земеделието ще проведат среща утре.

Министър Дикме и алжирският му колега Баркат ще подпишат три споразумения за съвместно сътрудничество на България и Алжир, включващи взаимодействие в областта на растителната защита и карантината на растенията, сътрудничество в областта на ветеринарната медицина и в областта на земеделието.

Да не се допуска разпространението на инфекциозни и паразитни заболявания при износа, вноса и транзита на живи животни и продукти от животински произход, са част от мерките, които са включени в Споразумението за сътрудничество в областта на ветеринарната медицина между България и Алжир. Двете страни ще приемат съгласувани мерки за превенция и недопускане разпространението на карантинни вредители при преминаването на суровини и растителни продукти, според текста на Споразумението за сътрудничество в областта на растителната защита. Документът за сътрудничество в областта на земеделието ще бъде подписан с цел да се задълбочат двустранните отношения между България и Алжир.

По време на посещението си у нас алжирската делегация ще пътува до  Пловдив, където ще посети Института по овощарство в града и ще гостува на Държавната дивечовъдна станция "Чекерица" край село Стряма.  В последния ден на своята визита алжирският министър на земеделието и селскостопанското развитие Саид Баркат и водената от него делегация ще се срещнат с председателя на Националния център за аграрни науки – академик Цветан Цветков и с директора на Института по мелиорации и механизация г-н Никола Марков. 

agro.bg

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.