1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Американска компания ще строи пречиствателна станция у нас

Американска компания ще строи пречиствателна станция у нас

Друга американска компания ще е посредник на фирми, които имат желание да инвестират в областта на биогоривата, водния сектор и екологията в България

 

Американската компания "ITT" ще строи пречиствателна станция за отпадни води в село Орешак в България. Това са заявили от ръководството на фирмата по време на международната конференция по възобновяеми енергийни източници във Вашингтон пред министъра на икономиката Петър Димитров. Очаква се строителството на станцията да започне след месец. Фирмата "ITT" е лидер в производството на системи за пречистване на отпадни води, както и за обезсоляване. Същата компания е участвала в конкурс, организиран от отбранителното ведомство, за изграждане на комуникационни системи.

По време на форума Димитров се е срещнал още с ръководството на американската компания "Байотекнолъджи индъстри Организейшън", която ще е посредник на други фирми, които имат желание да инвестират в областта на биогоривата, водния сектор и екологията в България.

Междувременно от канадската минна компания "Dundee Precious" съобщиха, че ще преговарят с българското правителство за увеличаване на срока за експлоатация на находището до Челопеч. В средата на миналата година фирмата заведе дело в Европейската комисия срещу България, заради отказа на министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров да даде разрешително за добив на метали от мината.

 

 

 

AGRO.BG

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.