ArmaTrac с бърз растеж и стабилни пазарни позиции

Марката е с рекорден ръст в Европа от 120% през тази година

След като участва на изложението Агритехника 2015 ArmaTrach пожъна плодовете на двете основни тенденции в развитието си – дизайна и маркетинговите стратегии за продуктите. В сравнение с миналогодишните продажби, марката имаше рекорден ръст от 120% в Европа.

Тракторите с марка ArmaTrac се произвеждат от 2003 г. насам от компанията Erkunt Traktor Sanayii A.Ş., базирана в Турция, която е в състояние да осигури проекти, подходящи за съществуващите условия в страната, благодарение на центъра за научно-изследователска дейност на компанията. По този начин ArmaTrac показва бързо развитие в целия свят само за период от осем години. След като започва да изнася за първи път трактори в България през 2007 г., броят на страните с дилъри на ArmaTrac е достигнал 20. По-важното е, че фирмата увеличава продажбите си в Европа със 120%, в сравнение с миналата година, като същевременно ArmaTrac е увеличил световните си продажби с 44%, в сравнение с миналата година.

Съществуват 89 модела, проектирани и ориентирани към търсенето на различните глобални пазари, производствени зони и земеделски стопани. ArmaTrac участва на изложението Агритехника със своите модели трактори, подходящи за германския пазар: 504e, 804 Lux с челен товарач и кофа, 904 Lux (3B Перкинс двигател) и 1104 Lux (3B двигател Дойц) и 1104 Lux с 8 задвижващи колела.

Фермерите, които са разгледали тракторите на изложбените щандове, са заявили, че харесват механичните характеристики на ArmaTrac, в унисон с новото поколение трактори на пазара, както и че ги намират сравнително лесни за употреба. Фактът, че механичният дизайн на тракторите е оборудван с разнообразни функции и луксозна и удобна кабина се оценява високо от фермерите.

Дистрибуторът на ArmaTrac в Германия е заявил, че е доволен от големия интерес не само от страна на земеделските стопани, но и от потенциалните дилъри. Проведени са продължителни преговори с кандидатите, които са заявили, че искат да се превърнат в дилъри на ArmaTrac.

Зейнеб Еркунт, изпълнителен директор на турската компания, коментира бързия растеж на ArmaTrac: „Едно от най-големите предимства на ArmaTrac е, че нейното производство, управление и проектиране се управляват на едно и също място. В сравнение с други марки, продуктите ArmaTrac се произвеждат в сравнително малка фабрика. Екипът, който стои зад марката, има дълги семейни традиции. Екипът, който е на полето и който се вслушва в мнението на земеделските производители и ги познава много добре, и инженерите, които проектират продуктите, работят рамо до рамо. Положителните ефекти от това тясно взаимодействие позволяват да се произвеждат трактори, които отговарят на конкретните потребности и това определя качеството на нашите продукти.“