1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Асоциацията на младите фермери става все по-силна и влиятелна

Асоциацията на младите фермери става все по-силна и влиятелна

Във всички областни градове на страната тече кампания по набиране на нови членове

 

Стартира поредица от семинари във всички областни градове на страната, в които се разясняват ползите от обединението на младите фермери в създадената през миналата година асоциация. Нейният председател Димитър Димитров заяви, че колкото повече са членовете й, толкова по-добре техният глас ще се чува.

На мероприятията са поканени млади фермери, кандидатствали и одобрени по мярка 112. Още с първия проведен семинар в Стара Загора, Димитър Димитров обяви, че от 39 присъстващи млади фермери, всички са заявили желание да станат членове на асоциацията. Идеята е интересите им да бъдат защитени и заедно да търсят добри възможности за развитие на бизнеса си. В Асоциацията на младите фермери могат да членуват земеделски производители до 40-годишна възраст, както и всички, които могат да допринесат за нейното развитие.

Във всички европейски страни, с изключение на Румъния, има подобни асоциации. Българската асоциация има преки контакти с останалите млади фермери от Европа. Тя се е присъединила към обединението на източноевропейските млади фермери – „CERYC”, в контакт е и с европейското обединение на младите фермери „CEJA”.

Поради големия интерес публикуваме електронната поща на Асоциацията на младите фермери: e-mail: youngfarmers@abv.bg за всички, които искат да станат нейни членове или тези, които имат проблеми и биха искали асоциацията да съдейства за разрешаването им.

Повече информация вижте в рубрика Актуално на портала!

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.