1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. БАБХ и Столична община установиха нарушения в стопанисвано от фондация "Четири лапи" ветеринарно лечебно заведение

БАБХ и Столична община установиха нарушения в стопанисвано от фондация "Четири лапи" ветеринарно лечебно заведение

Проверката е извършена по сигнал

По повод сигналите постъпили в Столична община за дейността на фондация "Четири лапи" в общинската ветеринарна клиника в район "Банкя", заместник кметът г-жа Йоана Христова поиска ОДБХ София град да извърши проверка на дейността на ветеринарно лечебно заведение №2291030, собственост на Столична община, стопанисвано от фондация „Четири лапи“ с договор за учредено право на ползване №РД-565-39/21.12.2012г. В сигналите се посочва, че ветеринарното заведение не работи по предназначението си, а изпълнява функциите на приют за изоставени от собствениците си кучета и котки и това създава постоянно безпокойство на жителите около лечебното заведение.

При направената проверка на 01 ноември 2018 г. от ОДБХ София и Столична община се установява наличието на 13 кучета, от които 12 чипирани. След справка в интегрираната информационна система (ИИС) на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) стана ясно, че 4 от кучетата не са въведени в ИИС Вет ИС на БАБХ, а на 8 не са въведени паспортите. Следователно обектът  действа и като приют, без да му е издадено разрешение за това.

При проверка на лечебното заведение е установено наличие на ветеринарномедицински продукти (ВМП) без лиценз за употреба и без документи за закупуване. Същият е вписан като получен в дневника за ВМП.

Също така е установено, че ветеринарен лекар е напуснал на 29.10.2018г., като управителят на юридическото лице не е подал заявление за прекратяване на практиката съгласно чл. 34 от ЗВД.

За гореописаните нарушения на юридическото лице ще бъдат съставени Актове за установяване на административно нарушение.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.