1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. БАБХ, производители и дистрибутори на хранителни добавки коментираха законовите изисквания за предлагане на пробиотици и пребиотици на българския пазар

БАБХ, производители и дистрибутори на хранителни добавки коментираха законовите изисквания за предлагане на пробиотици и пребиотици на българския пазар

Срещата премина при засилен интерес от страна на бизнес операторите в сектора

По инициатива на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) се проведе кръгла маса за разясняване на изискванията при етикетирането и предлагането на пробиотици и пребиотици с дистрибутори и производители на хранителни добавки.

Срещата премина при засилен интерес от страна на бизнес операторите в сектора. Включиха се над 40 от тях, както и представители на сдружение „Асоциация на производителите и вносителите на хранителни добавки в България“.

Основната цел на срещата беше разискването на основни моменти в европейското и националното законодателство във връзка с етикетирането и предлагането на пробиотици и пребиотици. Освен това бяха обсъдени и редица други важни теми, касаещи изискванията към хранителните добавки.

По предложение на бизнес операторите в областта на дистрибуцията и производството на хранителните добавки на официалната страница на агенцията ще бъде изградена в бъдеще нова секция, в която ще бъде публикувана най-актуалната информация за хранителните добавки.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.