1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. България е официално акредитирана за присъждане на Етикета за добро управление на общини

България е официално акредитирана за присъждане на Етикета за добро управление на общини

Той е част от Стратегията за иновации и добро управление на местно ниво

България стана първата европейска страна, която има право да връчи Европейския етикет за добро управление на общините, отговарящи на изискванията за него. Той е част от Стратегията за иновации и добро управление на местно ниво, която включва 12-те принципа на добро демократично управление на местно ниво, съобщават от пресцентъра на МРРБ.

Страната ни бе официално акредитирана за присъждане на Етикета по време на заседание на Европейската платформа на заинтересованите страни по стратегията, което се проведе в Съвета на Европа в Страсбург през месец декември 2010 г. Акредитация за присъждане на Етикета от други страни ще бъде дадена през пролетта на 2011 г.

Генералният секретар на Съвета на Европа Торбьорн Ягланд поздрави с писмо министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев за бързото и успешно изпълнение на стъпките, довели до акредитацията на Българската национална платформа, както и за ангажирането на България в изпълнението на Стратегията за иновации и добро управление на местно ниво.

България ще връчи първите Етикети през пролетта на 2011 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.