1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. България и Русия подписаха протокол за сътрудничество в областта на селското стопанство

България и Русия подписаха протокол за сътрудничество в областта на селското стопанство

Ще се задълбочи обмяната на опит в развъждането на едър рогат добитък, както и в месодайното и млекодайното овцевъдството

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров и заместник-министърът на селското стопанство на Руската федерация Сергей Львович Левин подписаха протокол от първото заседание на Българо-руската работна група за сътрудничество в областта на селското стопанство, което се проведе в град Свети Влас, Област Бургас. По време на заседанието бяха обсъдени резултатите и перспективите за търговско-икономическото сътрудничество. Страните се договориха да развиват съвместна дейност с цел разширяване на деловите контакти между организациите, обединяващи производители на селскостопанска продукция.


В областта на животновъдството България и Русия ще си сътрудничат в развъждането на едър рогат добитък, както и в месодайното и млекодайното овцевъдството. Те ще осъществяват регулярен обмен на опит относно въпроси, свързани със съхраняването на генетически ресурси и съхраняване на биологичното разнообразие в животновъдството. Сред останалите области, в които двете страни ще си сътрудничат, са винопроизводството,лозарството и рибностопанската дейност.

Второто заседание на Българо-руската работна група ще се проведе в Руската федерация.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.