1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. България и Тунис ще засилят сътрудничеството си в областта на земеделието

България и Тунис ще засилят сътрудничеството си в областта на земеделието

Снимка:

Възможно най-скоро ще се свика съвместната смесена икономическа комисия между двете страни

България и Тунис ще засилят сътрудничеството между двете страни в областта на земеделието. Това стана ясно след среща между министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и министърът на външните работи на Тунис Кхемайес Джхинауи.

Възможно най-скоро ще се свика  съвместната смесена икономическа комисия между двете страни, за да се обсъдят възможностите за икономическо сътрудничество, включително и земеделие, стана ясно по време на срещата.

„Българската земеделска продукция  е предпочитана в ЕС и света. Добре познати са българските зеленчуци, зърнените култури,  месото, киселото мляко, медът, розовият цвят“, подчерта Порожанов.

„България запази високото академично ниво на аграрната си наука чрез Селскостопанската си академия и аграрните университети“, допълни министърът  По думите му много ценна ще бъде обмяната на опит между двете страни в борбата с болестите по животните.

„Земеделието е много важен сектор за Тунис. Имаме определен интерес относно производството на семена и зърнени култури.  Искаме и да проучим възможностите за съвместно производство и износ към трети страни. България не е чужда за нас, при нас са работили много инженери и специалисти в областта на земеделието“, заяви от своя страна Джхинауи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.