1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. България ще участва във "Вино в Замъка"

България ще участва във "Вино в Замъка"

Зам.-министър Бюрхан Абазов ще участва в изложението

 

За първи път България е поканена да участва като почетен гост и да представи български вина на Международното изложение за качествени вина "Вино в Замъка", което ще се проведе от 30 април до 1 май  в немския град Кобленц. Зам.-министър Бюрхан Абазов ще участва в изложението, което традиционно се прави от Индустриалната и търговска камара на града. В него участват елитни винопроизводители от ФР Германия, както и специалисти в областта на търговията с вина, винопроизводството и гастрономията.

Презентации на вина, осъществяване на контакти между производители и специалисти в областта на винопроизводството, както и популяризиране на българското вино, са сред основните акценти на провежданото международно изложение. По време на посещението си в Германия, зам.-министър Бюрхан Абазов заедно с посланик Меглена Плугчиева ще участват в българска вечер, с представяне на традиционни специалитети пред немски експерти от областта на винопроизводството и гастрономията.

Винарска изба "Тодороф", "Вини Сливен", "Розова долина", "Домейн Бойар", "Санта Сара", "Букет Телиш", "Дамяница", "Домейн Менада", "Нов живот Брестовица", са българските винарски изби, поканени от организаторите на изложението "Вино в Замъка" да представят своите вина в Кобленц.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.