1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. България връчи документа за ратификация на Конвенция Минамата относно живака

България връчи документа за ратификация на Конвенция Минамата относно живака

Така се изпълнява условието за ратифициране от минимум петдесет страни и броят им става общо 52

Постоянният представител на България към ООН в Ню Йорк Георги Панайотов връчи българския документ за ратификация на Конвенция Минамата относно живака в Договорната секция на Правната служба на ООН на тържествена церемония. Конвенцията е подписана в Кумамото, Япония, на 10 октомври 2013 г.  Ратификационните документи бяха приети от проф. Сантяго Вилалпандо, директор на   Договорната секция на Правната служба на ООН.

Връчването на ратификационните документи от страна на България е в рамките на съвместна проява организирана от ЕС и малтийското председателство. На нея бяха връчени и ратификационните документи на Дания, ЕС, Малта, Нидерландия, Румъния, Швеция и Унгария.

Така се изпълнява условието за ратифициране от минимум петдесет страни на Конвенция Минамата относно живака и броят им става общо 52. Конвенцията ще влезе в сила на 16 август 2017 г.

Първото заседание на Конференцията на страните по Конвенция Минамата относно живака ще се проведе от 24 до 29 септември 2017 г. в Женева, Швейцария. Сегментът на високо ниво е планиран за 28 и 29 септември и ще отбележи ангажимента на международната общност към Конвенцията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.