1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел е номинирана за наградата „Евродепутат на годината“

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел е номинирана за наградата „Евродепутат на годината“

Номинацията е в категорията „Равенство на половете”

Българският евродепутат от групата на ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел е номинирана за наградата „Евродепутат на годината“ в категория „Равенство на половете”. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Освен нея номинации получиха и европейските депутати Евелин Регнер (Австрия) и Моника Флашикова-Бенова (Словакия). Тазгодишните номинации за наградите на официалното издание на Европейския парламент „Parliament Magazine” бяха разпределени в 19 категории.

Мария Габриел е координатор на ЕНП в Комисията по правата на жените и равенство между половете. Престижната номинация е в резултат на приноса й за напредъка по въпроса за правата на жените и равенството между половете и поставянето му в дневния ред във и извън ЕС. Равно заплащане за равен труд, равно представителство на жените и мъжете, икономическа независимост на жените и премахване на насилието срещу тях, насърчаване положителната роля на жените в ситуация на конфликт и участието им в преговори – това са теми, с които Мария Габриел е силно ангажирана с цел защита и насърчаване на правата на жените.

Определянето на победителите в отделните категории ще стане чрез гласуване от всички членове на Европейския парламент до 7 юни 2013 г. Официалната церемония по награждаването ще се състои на 25 юни в Брюксел. Списание „Parliament Magazine” учредява наградите за „Евродепутат на годината“ през 2005 г. като признание за постиженията на депутатите, имащи пряко отражение върху живота на европейските граждани.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.