1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Българският фермерски съюз стана член на европейската Copa

Българският фермерски съюз стана член на европейската Copa

Български фермерски съюз е национално представено сдружение с нестопанска цел, а членовете му вече наброяват стотици представители от всички сегменти на земеделието и преработвателната промишленост

Най-голямата европейска организация на професионалните земеделски производители в ЕС Copa също покани Български фермерски съюз за пълноправен неин член, след изслушване пред Президиума в Брюксел.

„От създаването на съюза гледаме в тази посока – да станем част от голямото семейство на Copa-Cogeca. Така ще отговорим на очакванията на всички наши членове – не просто да поставим проблемите на агросектора в страната ни на европейско ниво, а да може да попиваме опит и прилагаме успешни практики от всички останали държави“, каза председателят на Български фермерски съюз Георги Стоянов. Придружен от ръководството на организацията, той се срещна и с председателя на Copa г-жа Кристиане Ламберт.

Припомняме, че вчера Български фермерски съюз получи покана за пълноправен член и от европейската организация на кооперативите на фермерите в ЕС Cogeca.

Български фермерски съюз е национално представено сдружение с нестопанска цел, а членовете му вече наброяват стотици представители от всички сегменти на земеделието и преработвателната промишленост. Част от идеите, задачите и предизвикателствата, които са заложени при структурирането на организацията са свързани с подобряване дейността и конкурентоспособността на земеделските стопани, производители, преработватели и търговци, прецизно управление на селското, горското и рибовъдните стопанства, провеждане на активен диалог с държавните органи. За малко повече от година, Български фермерски съюз успя да учреди структури в София, Варна, Стара Загора, Смолян, Пазарджик, Хасково, Кърджали, Сливен, Враца, Петрич, Борино и Челопеч. Работи се активно и в Северна България, като целта на организацията е до края на годината да има представителство във всеки областен град.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.