1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ББР с нов финансов инструмент за групи и организации на производители на земеделски продукти

ББР с нов финансов инструмент за групи и организации на производители на земеделски продукти

Програмата е разработена по инициатива на Министерството на земеделието съвместно с ББР и с подкрепата на Министерството на иновациите и растежа

Управителният съвет на Българска банка за развитие (ББР) одобри нов финансов инструмент за подпомагане на признати от министъра на земеделието групи и организации на производители на земеделски продукти.

Средствата ще се предоставят както за оборотни нужди, така и за инвестиции. Обемът на новата програма на банката е 10 млн. лв., максималният размер на индивидуалните оборотни кредити е до 40% от приходите от продажби, отчетени за последната финансова година. За инвестиционни кредити финансирането е до 90% от размера на инициативата.

Програмата е разработена по инициатива на Министерството на земеделието съвместно с ББР  и с подкрепата на Министерството на иновациите и растежа.

В отговор на потребностите на групите и организациите на производители ББР ще отпуска финансиране на икономически жизнеспособни групи и организации на производители, които са признати от министъра на земеделието, имат поне една приключена финансова година и разполагат с положителен собствен капитал към момента на сключване на договора.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.