1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Безопасността и качеството на храните са сред основните приоритети на МЗХГ

Безопасността и качеството на храните са сред основните приоритети на МЗХГ

На церемония по случай Деня на хранително-вкусовата промишленост, връчиха награди на индивидуални и колективни членове на Съюза по хранителна промишленост

Безопасността и качеството на храните са сред основните приоритети на МЗХГ. Стремим се да насърчаваме утвърждаването на качествените стандарти в тази област. Това каза заместник-министърът на земеделието, храните и горите доц. д-р Янко Иванов, който присъства на честването на Дeня на хранително-вкусовата промишленост и петнадесетата Национална научно-практическа конференция с международно участие на тема: „Българските храни - гаранция за здраве и дълголетие“. Той допълни, че са наложени високи изисквания към производителите за достигане на международни стандарти и се работи активно по регистрацията на наименования по европейските схеми за качество.

„Браншовете за производство на месни и млечни продукти, както и хлебопроизводството залагат едновременно на традициите и новаторството и представят най-добрата продукция на пазара“, посочи заместник-министърът.

Доц. Иванов подчерта, че действията, които предприема МЗХГ за стабилно развитие на хранително-вкусовата промишленост, са многопосочни. Те обхващат както създаването на ново законодателство и усъвършенстване на съществуващото, така и подобряване на механизмите на oфициалния контрол, подкрепа на родния производител на храни и създаване на по-добри възможности за достъп на българските храни на пазара.

По време на официалната церемония по случай Деня на хранително-вкусовата промишленост, зам.-министър Иванов връчи награди и почетни грамоти на индивидуални и колективни членове на Съюза по хранителна промишленост.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.