1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Бивш шеф на фонд "Земеделие" осъден на четири години затвор

Бивш шеф на фонд "Земеделие" осъден на четири години затвор

Снимка:

Общата стойност на нанесените от Друмев финансови щети е 482 129.55 лева

Софийският градски съд осъди бившия изпълнителен директор на Държавния фонд "Земеделие" Асен Друмев на четири години лишаване от свобода информира dnevnik.bg . Той беше признат за виновен в това, че е сключил сделки, с които е ощетил фонда, както и че е злоупотребил със средства по програма "САПАРД".

В обвинението срещу Друмев се твърди, че на 21 ноември 2005 г. той е сключил неизгодна сделка - договор за наем на четириетажна сграда в Разград - като с това причинил на фонда финансова вреда в размер на 83 321.37 лв. с ДДС. На 13 юни 2006 г. той сключил неизгодна за фонда сделка, подписвайки анекс към договор за наем на двуетажна сграда в Силистра. Така Друмев е нанесъл значителна вреда на фонд "Земеделие" в размер на 249 177.51 лв., пише в акта.

Прокуратурата твърди, че на 14 март 2006 г. Друмев е сключил договор за наем на три етажа от административна сграда в Пловдив, с което нанесъл вреди на фонда в размер на 149 630.67 лева. Общата стойност на нанесените от трите деяния на Друмев финансови щети е 482 129.55 лева. През май 2009 г. Друмев беше осъден на три години условно с петгодишен изпитателен срок от Софийския районен съд, но защитата му обжалва. Тогава адвокатката му Ина Лулчева определи решението на съда като "недоразумение, което ще бъде поправено".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.