1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Бившият директор на „Напоителни системи“ в Пазарджик e признат за виновен в извършването на блудствени действия

Бившият директор на „Напоителни системи“ в Пазарджик e признат за виновен в извършването на блудствени действия

Районният съд му присъди три години затвор и още година и половина престой в затворническо общежитие

Бившият директор на дружество „Напоителни системи“ в Пазарджик Ангел Даскалов бе признат за виновен в извършването на два опита за изнасилване и блудствени действия на работното си място със свои подчинени. Районният съд му присъди три години затвор и още година и половина престой в затворническо общежитие, информира БНР.

При опитите за изнасилване и при блудствените действия с подчинените му служителки Ангел Даскалов е използвал сила и положение на зависимост. Според обвинението, в качеството си на директор, той е привиквал жените в кабинета си и ги е заплашвал с уволнения, ако не откликнат на желанията му. Пред подчинените си е твърдял, че ако бъдат уволнени, ще бъдат трайно безработни, тъй като самият той ще се погрижи да не бъдат назначени на друго работно място.

Припомняме, че разследването срещу Даскалов започна в края на миналата година, след като четири служителки от „Напоителни системи“ подадоха жалби в полицията. Тогава той определи обвиненията като клевета. След произнасянето на присъдата, Ангел Даскалов коментира, че това е нечувано и невъзможно. Според обвинението обаче, присъдата е справедлива. Адвокатите на Ангел Даскалов обявиха, че ще обжалват пред Окръжния съд в Пазарджик.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.