1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Близо 9 милиона евро са предвидени по ПРСР за извеждане на деца от социалните домове

Близо 9 милиона евро са предвидени по ПРСР за извеждане на деца от социалните домове

Снимка:

До 27 май 2012 г. е приемът на проектни предложения

По мярка 321 от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) са предвидени близо 9 милиона евро за Национална стратегия за „Визия за деинституционализация на децата в Република България". С проекти за предвидените средства могат да кандидатстват 19 общини у нас. Това са Долни Чифлик, Павликени, Стражица, Елена, Кула, Белоградчик, Крушар, Момчилград, Луковит, Берковица, Пордим, Левски, Исперих, Бяла, Тутракан, Котел, Правец, Свиленград и Елхово.

До 27 май 2012 г. е крайният срок за прием на проектни предложения за тази дейност, обяви Владислав Цветанов - държавен експерт в Дирекция „Развитие на селските райони” в МЗХ на семинар в Банско.

По думите му един проект е подаден до момента по ПРСР за стратегията „Визия за деинституционализация на децата в Република България”. Целта е децата да бъдат извеждани от социални домове и настанявани в защитени жилища.

Деветте млн. евро, които са предвидени, са достатъчни и този разчет е на базата на бройките проекти, които имат възможност да реализират общините, обясни Цветанов. Ще бъде направено всичко възможно всяка община от тези 19 да дойде и да подаде проект въпреки срока, допълни Елена Иванова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.