1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Борисов готви промяна и в земеделското министерство?

Борисов готви промяна и в земеделското министерство?

Снимка:

До края на деня ще стане ясно дали ще бъде сменен заместник-министър на земеделието

До края на деня ще стане ясно дали ще бъде сменен заместник-министър на земеделието. Това съобщи премиерът Бойко Борисов пред журналисти, предаде bTV. Правя една проверка за 300 декара – дали са преотредени от обработваема земеделска земя за фотоволтаици. Ако е така, в рамките на днешния ден ще поискаме оставка, каза Борисов. Премиерът не уточни за кой заместник-министър става дума.

От своя страна министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов коментира, че не се притеснява от възможността да бъде сменен един от заместник-министрите му. Смяната на министри и на заместник-министри се прави, защото натоварването е много голямо, посочи той.

Найденов припомни, че ведомството му вече има сменен зам.-министър, а преди повече от месец е било подменено цялото ръководство на ДФ "Земеделие". Според него е нормално в средата на мандата да се мисли за увеличаване на темпото и за това да са нужни подходящи специалисти.

По-рано днес, 19 май, пресцентърът на земеделското министерство разпространи съобщение, в което се казва, че никой не е искал оставката на заместник-министър Светлана Боянова. Тя сама също не е заявила желание да бъде отстранена. Друг от тримата заместници - Георги Костов, също заяви, че нито е подавал, нито му е била искана оставка.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.