1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Бойко Борисов хареса сградата на земеделското министерство за столично кметство

Бойко Борисов хареса сградата на земеделското министерство за столично кметство

Мераците към земеделските имоти не са от вчера

 

Сградата на земеделското министерство става идеално за столично кметство, обяви кметът на София.

Така той отговори на питането на синия съветник Стефан Иванов дали общинската администрация има варианти за преместване в друга сграда.

Службите на общината в момента са пръснати на няколко места в града и това затруднява гражданите. Само на улиците "Московска" и "Париж" са разположени няколко от основните структури на общината. Идеята да се построи нова сграда в района на бул. "Тодор Александров" пък едва ли ще се осъществи скоро. Като вземем властта, ще можем да си изберем сграда, достойна за общината, самоуверено градоначалникът. В Европа кметствата били най-представителните здания на столиците. Съветниците поставиха на Бойко Борисов срок до другата седмица да им представи реалните варианти за събиране на всички общински служби в една сграда.

Сградата на земеделското министерство е държавна собственост и паметник на културата. Затова няма как да се ползва от общината, коментираха експерти от ведомството на Нихат Кабил.

Може би това ще бъде повод г-н Борисов отново да се разсърди на кабинета и да поставя ултиматуми. Интересно защо високопоставените непрекъснато се вглеждат в имотите, свързани със селското стопанство. Така в края на 70-те години на миналия век бе променено предназначението на сградата на Селкостопанската академия на бул. "Драган Цанков" в столицата, без да се вземе пред вид, че зданието е строено от фондация "Рокфелер" с идеята там да се развива земеделската наука. Днес в тази сграда се помещава градският съд, който бе изместен от Съдебната палата, която пък стана преди години Национален исторически музей. В по-ново време юристите си върнаха собствеността, но не и земеделските учени.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.