1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Британските фермери ще получават плащания по линия на ОСП до действителното напускане на страната им от ЕС

Британските фермери ще получават плащания по линия на ОСП до действителното напускане на страната им от ЕС

Фермерите ще трябва да се съобразяват с всички разпоредби на Съюза

Британските фермери ще получават плащания по линия на Общата селскостопанска политика до действителното напускане на страната им от Европейския съюз. Това обеща еврокомисарят за земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган в писмо до президента на Националния фермерски съюз на Обединеното кралство, цитиран от agriland.ie.

Докато не приключат преговорите по чл. 50 от Лисабонския договор, земеделските стопаните във Великобритания ще имат пълен достъп до подкрепата на Европейския съюз и до схемите за търговия на вътрешноевропейския пазар, се казва в писмото. Хоган напомня също така, че фермерите ще трябва да се съобразяват с всички разпоредби на Съюза.

"Това означава, че бизнесът продължава както досега, поне още известно време. Ще трябва да плащаме и глобите, ако не спазваме правилата", заявиха от Фермерския съюз.

Според запознати с позицията на Лондон, преговорите по чл. 50 от Лисабонския договор няма да започнат преди следващия януари. Това означава, че страната ще остане поне още две години в Еврапейския съюз.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.