1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Британският министър Хилари Бен обяви война на промените в климата

Британският министър Хилари Бен обяви война на промените в климата

В бъдеще може да се наложи Лондон да харчи около 42% от бюджета за борба с промените в климата

Борбата с негативните промени в климата трябва да се води като при Трета световна война, смята британският министър на околната среда Хилари Бен. По време на годишния отчет на ведомството той предупреди, че глобалното затопляне е предизвикателство за сигурността, миграцията, политиката, икономиката и околната среда.
Според неговата заместничка Лейди Йонг мерките, които се взимат в момента в тази насока, са "прекалено малко и много бавни". Тя призова да се вложат огромни усилия, за да се преодолее тази криза. Йонг предупреди, че Великобритания ще стане жертва на повече проливни дъждове, наводнения, ерозия на крайбрежието и загуба на много разнородни биологични видове през следващите години.
"Това е Третата световна война и на практика е най-голямото предизвикателство към света за следващите години", смята Лейди Йонг. Тя отново се обяви за намаляване на вредните емисии във въздуха, да не се строят сгради в райони, застрашени от наводнения, и за продължаване на изграждането на алтернативни източници за енергия.
Друг представител на министерството, Робърт Уотсън, съобщи, че е възможно в бъдеще на Лондон да се наложи да харчи около 42% от бюджета за борба с промените в климата, което се равнява на разходите на САЩ по време на Втората световна война.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.