1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Четирима журналисти ще бъдат включени в Комисията за избор на проекти по САПАРД

Четирима журналисти ще бъдат включени в Комисията за избор на проекти по САПАРД

 

Четирима журналисти да бъдат включени в Комисията за избор на проекти по САПАРД във възможно най-кратък срок, с оглед предстоящото разглеждане на редица проекти по програмата, предлага изпълнителният директор на Държавен Фонд "Земеделие" доц. Димитър Тадаръков. Той изпрати писмено предложението си до ръководствата на Съюза на издателите в България и до Съюза на българските национални електронни медии, съобщи пресцентърът на МЗГ.

В писмото си Тадаръков предлага всеки Съюз да определи по двама авторитетни журналисти, които да се включат в Комисията за избор на проекти по САПАРД. Единият от тях ще има право на глас в Комисия, а другият – ще има право на съвещателен глас. Така всяка неправителствена организация ще излъчи по двама свои представители.

"Вярвам, че така ще допринесем за още по-добрата ни съвместна работа и ще дадем пример пред европейските ни партньори за взаимното доверие между държавните институции и неправителствените организации в България", пише в писмото.

Още при встъпването си в длъжност като изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" заявих, че един от приоритетите в моята работа ще бъде гарантирането на прозрачност в дейността на Фонда и на акредитираните му функции – Агенция САПАРД и Разплащателна агенция. Убеден съм, че тя не би могла да бъде постигната без тясно сътрудничество с българските медии, които отдавна са обществен коректив в страната ни, пише още в писмото доц. Димитър Тадаръков.

 

AGRO.BG 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.