1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Д-р Анастасия Мозер: Моят принос към евроатлантическата идея е синовен дълг!

Д-р Анастасия Мозер: Моят принос към евроатлантическата идея е синовен дълг!

Президентът Росен Плевнелиев удостои почетният председател на Обединени земеделци с орден „Стара планина” – първа степен

Моят принос към евроатлантическата идея е синовен дълг.” Това заяви д-р Анастасия Димитрова-Мозер при удостояването й от президента Росен Плевнелиев с орден Стара планина – Първа степен

На тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът удостои с висши държавни отличия изявени дейци в областта на науката, културата, спорта и за принос в обществено-политическия живот на страната.

На церемонията присъстваха политици, общественици и граждани.                                       Събитието уважи и посланикът на Франция Н. Пр. г-н Ксавие Лапер дьо Кабан.

„Със своите последователни действия за утвърждаване на демокрацията и евроатлантическите ценности в България доктор Анастасия Мозер печели уважението не само на своите съмишленици, но и на своите политически опоненти“, заяви президентът Росен Плевнелиев пред присъстващите на тържествена церемония.  

 „Някои казват, че политиката е мръсна дума. Това не е така, когато в политиката се влиза и се излиза с чисто сърце и чело“, каза след награждаването д-р Анастасия Мозер. От името на наградените тя изрази благодарност за оказаната висока чест и доверие. 

„Приемам това отличие от името на хората, посветили и дали живота си в името на великата идея на Европейския съюз и единство. За първи път след трагедиите от миналия век европейците си взеха поука да работят един за друг, а не един против друг“, заяви д-р Анастасия Мозер.

Тя определи своя принос към евроатлантическата идея като синовен дълг. „Моят баща д-р Г. М. Димитров посвети живота си на европейското единство, заявявайки още през 70-те години на миналия век, че Европа не може да бъде истински обединена, ако е наполовина свободна и наполовина с тоталитарно управление”, отбеляза тя. Анастасия Мозер припомни, че по предложение на  д-р Г. М. Димитров в Съвета на Европа са оставени символично празни столове за държавите от Източна Европа, за да ги заемат те, когато станат свободни и независими.

„Свободата и демокрацията не идват даром. Те трябва да бъдат защитавани и отстоявани постоянно. България е на прав път – нека я пазим от фалшиви пророци и посегателства“, призова още д-р Анастасия Мозер в словото си на церемонията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.