1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Д-р инж. Александър Дунчев е новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите

Д-р инж. Александър Дунчев е новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите

Ключово участие има и в редица обществени инициативи за подобряване на горското законодателство и ограничаване на незаконните сечи

Д-р инж. Александър Дунчев е новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите. Роден е на 13 юли 1979 г. в град София. През 2012 г. завършва „Горско стопанство“, а през 2017 г. защитава образователна и научна степен „Доктор“ в Лесотехническия университет.

От 2017 г. работи като старши експерт, а от 2020 г. и като началник-отдел в Югозападно държавно предприятие гр. Благоевград, където спомага за сертификацията на горите, партньорства с обществените организации, въвеждането на иновативни системи и развитието на природозащитни проекти.

Д-р инж. Александър Дунчев започва своя професионален опит в горите през 2007 г. като експерт в Природен парк „Витоша. В периода 2012-2017 г. натрупва опит и в неправителствения сектор като експерт на международната организация WWF, където отговаря за картирането и опазването на над 100 000 ха гори във фаза на старост, защитени през 2016 г. със заповед на Министъра на земеделието, храните и горите. Ключово участие има и в редица обществени инициативи за подобряване на горското законодателство и ограничаване на незаконните сечи. През 2016 г. печели наградата за Биоразнообразието - „Активист за природата“.

Владее английски, холандски и немски език.

ИАГ

Инж. Мирослав Маринов пожела успех на своя приемник – инж. Александър Дунчев, като му връчи символични подаръци - книга с индийски мъдрости, горска марка и стоп палка.

ИАГ

Зам. изпълнителни директори са инж. Филип Ковашки и инж. Росен Попсавов. Инж. Димитър Баталов е и.д. главен секретар на Агенцията.

ИАГ

Екипът на Изпълнителна агенция по горите благодари на инж. Мирослав Маринов за съвместната работа и гласуваното доверие! За споделените делници, съпреживените успехи и анализа на неуспехите!

ИАГ

Бъдете здрав!

Сърдечни пожелания за нови постижения и пресечени точки на професионалните ни пътища и занапред!

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.