1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Да докажат как влияем върху цените на хляба

Да докажат как влияем върху цените на хляба

Коментар на санкциите на Комисията за защита на конкуренцията

„Санкциите трябва да са мотивирани, за да не се окаже, че са целенасочени срещу организации като нашата. Прочетете мотива, за да видите дали имат основания”. Това заявява председателят на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите Димитър Людиев в коментар на санкциите, които Комисията за защита на конкуренцията обяви вчера. С 15 000 лв. е санкционирана Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България (ФХСБ) - София и с по 10 000 лв. - сдружение “Регионален съюз на хлебопроизводителите и сладкарите” - Бургас (РСХС-Бургас) и Асоциация на хлебопроизводителите и сладкарите “Хляб за България” (АХСХБ) – София.

“При положение, че основната суровина за хляба се увеличи три пъти, хлябът в България е най-евтиният продукт в Европа. Вчера се върнах от Германия. 2.10 евро струва най-евтиният хляб там.

Да се изтъкват причини, че по някакъв начин влияем върху цената – какъв е този начин? Трябва до има доказателства, конкретика”, заяви Людиев. По думите му, такива доказателства не са представени.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.