1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Дългогодишен кадър на Изпълнителна агенция по горите става зам.-министър на Земеделието

Дългогодишен кадър на Изпълнителна агенция по горите става зам.-министър на Земеделието

Инж. Валентин Чамбов е новият зам.-министър на земеделието

Инж. Валентин Чамбов е новият зам.-министър на земеделието. Той е роден на 11 юни 1974 година в град Гоце Делчев. Завършва Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ с профил математика през 1993 година. През 1998 година завършва Лесотехническия университет в гр. София с магистърска степен по „Горско стопанство“, а през 2004 г. Университета по национално и световно стопанство с магистърска степен по „Публична администрация“.

Лесовъдската си кариера започва през 1999 г. като лесничей в Държавно лесничейство „Гоце Делчев“, след което става старши лесничей и управител на държавната дърводобивна фирма „Ореляк 99“ ЕАД. През 2003 година започва работа в Националното управление по горите като младши експерт, след което последователно заема длъжностите старши експерт, главен експерт, началник отдел и директор на дирекция в централното горско ведомство. 

Инж. Чамбов е съавтор на действащия Закон за горите и на част от нормативната уредба в горския сектор. Участвал е в работни групи и комисии към помощните органи на Европейската комисия в Брюксел, касаещи европейското право по отношение горското стопанство и употребата на дървесина. Автор е на редица публикации, свързани с развитието на горския сектор, ползването на дървесина, дървесната биомаса за енергийни употреба, износа на дървесина и др. 

Женен е с 2 деца на 16 и 14 години. Говори английски език.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.