1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Държавата дава 1 млн. на стопаните за наводненията

Държавата дава 1 млн. на стопаните за наводненията

Ще бъдат подпомогнати 607 производители на пшеница и ечемик, които ще получат по 4,50 лева за декар

 

 Държавата ще изплати 1 млн. лева обезщетения на стопаните, чиито площи са засегнати от миналогодишните наводнения, съобщи аграрното министерство. Кампанията по изплащане на обезщетенията стартира вчера. Ще бъдат подпомогнати 607 производители на пшеница и ечемик, които ще получат по 4,50 лева за декар. Унищожените площи са 213 782 дка. Щетите от тазгодишните наводнения все още се уточняват.

Междувременно от Сметната палата съобщиха, че през тази година ще проверяват общините как са похарчили отпуснатите им пари заради наводненията. Специални одити ще има в общините Велинград, Стралджа и Елхово, за които има сигнали за нарушения.

Общо 359 одита ще извършва Сметната палата през тази година, предвижда програмата на контролната институция, която бе внесена в Народното събрание. Предвиждат се одити на митниците, на НОИ, на държавния дълг, финансирането на бюджетния дефицит и управлението на фискалния резерв. За първи път ще бъде извършен одит на замените и апортите на държавни и общински имоти, както и на Комисията за защита на конкуренцията.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.