1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Държавата нанесе поредния удар с промените в Закона за възстановяване и ползване на земеделските земи

Държавата нанесе поредния удар с промените в Закона за възстановяване и ползване на земеделските земи

 

Държавата нанесе поредния удар върху общините и възможностите им за самостоятелно управление и развитие. Това заяви кметът на Разлог инж. Любен Татарски във връзка с гласуваното изменение на Закона за възстановяването собствеността и ползването на земеделските земи. "С тези изменения се отнема и последната възможност, и последния ресурс, на който общините разчитаха, за да провеждат собствена политика и да управляват самостоятелно", допълни Татарски. Той уточни, че съгласно тези изменения отново се налагат забрани върху остатъчната земеделска земя, която остава след установяване на частна собственост, върху която общините градят плановете си за развитие.
"След като горите, планините, реките, всичко е под държавна отговорност и режим, сега и на общинските земи налагат ограничения, които не ни дават право свободно и спокойно да се разпореждаме в съответствие с нашите планове за развитие", категоричен бе Татарски.
Кметът на Разлог подчерта, че Общинският съвет вече има решение за предоставяне на четири терена за изграждане на голф игрища и тези четири проекта могат да бъдат стопирани, заради промените в Закона. "Доколкото четох закона, той важи за всички, без значение, че планът за земеразделяне в някои общини вече е влязъл в сила", каза Татарски и допълни, че предстои да се доуточни какво са имали предвид депутатите с този Закон, тъй като все още не е публикуван в държавен вестник./focus-news.net

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.