1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Държавен Фонд „Земеделие” уточнява

Държавен Фонд „Земеделие” уточнява

Допълнение към изнесените факти

В допълнение и за разясняване на изнесената в хода на пресконференцията на Изпълнителния Директор д-р Атанас Кънчев на 18.09.2008 г. информация, и във връзка с някои коментари в средствата за масово осведомяване,  Държавен Фонд „Земеделие” заявява следното:

Изнесените в хода на пресконференцията данни за установени 51 проекта, в които има съмнение за достоверността на оферти и за 51 проекта, в които има данни за завишаване на цени над средните пазарни, са основание за извършване на допълнителни задълбочени проверки от страна на ДФЗ-Агенция САПАРД и компетентните държавни органи.

В хода на тези проверки броят на проблемните проекти би могъл и най-вероятно ще претърпи промяна.

До установяването на точния брой нередности и измами, цифрите, посочени по-горе могат да бъдат тълкувани единствено като индикация за минималния брой на проектите, които предстои да бъдат проверени задълбочено.

Механичното събиране на тези числа с предходни данни за броя на нередностите в САПАРД, и особено тълкувания за процентното съотношение на нередности към редовни проекти е подвеждащо и може да заблуди обществеността.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.