1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Държавите от Г-7 създават „Коалиция за водата”

Държавите от Г-7 създават „Коалиция за водата”

По данни на Обединените нации през последните 300 години са изчезнали 85% от влажните зони на Земята

Седемте най-развити държави в света ще създадат т.нар. "Коалиция за водата", обяви френският министър на околната среда Кристоф БешЮ. Целта е да се преодолее кризата, изострена от климатичните промени, а последните подробности около коалицията ще бъдат договорени на срещата на министрите на околната среда и енергетиката в Торино. 
 
По думите на Бешю темата за пръв път ще бъде поставена на толкова високо ниво в рамките на Г-7. Коалицията ще търси решения за проблеми като замърсяване на природата и природни катаклизми като наводнения и суши.
По данни на Обединените нации през последните 300 години са изчезнали 85% от влажните зони на Земята. Близо 4 милиарди души в света поне за един месец в годината са изложени на недостиг на вода.
Държавите от Г-7 генерират 38 на сто от световния вътрешен продукт и произвеждат малко над една пета от въглеродните емисии, допринасящи за глобалното затопляне и измененията на климата. Към Г-7 спадат Съединените щати, Германия, Италия, Франция, Великобритания, Каната и Япония, а председателският пост в момента е заеман от Италия

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.