1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Държавна помощ за хуманно отношение към животните ще се прилага през 2012 г.

Държавна помощ за хуманно отношение към животните ще се прилага през 2012 г.

Птицевъдството в световен и национален мащаб се развива с изпреварващи темпове в сравнение с другите подотрасли на животновъдството

През 2012 г. ще се прилага държавна помощ за хуманно отношение към животните, каза заместник – министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров по време на откриването на 33-та Mеждународна конференция, бизнес – среща и изложба в Международния дом на учените „Ф. Ж. Кюри” в град Варна. „През тази година се разсрочи кредитната схема за закупуване на фураж за изхранване на птици и се разработи държавна помощ за реализиране на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към животните, която ще се прилага през 2012 г.”, съобщи още заместник – министърът.

„Отговорно мога да заявя, че птицевъдството в световен и национален мащаб се развива с изпреварващи темпове в сравнение с другите подотрасли на животновъдството. В този сектор се използват и прилагат високите научни и технологични решения, което го прави динамичен и конкурентен сектор”, каза зам. – министър Димитров.

Организатор на конференцията е Съюза на птицевъдите в България. Участие взеха научни работници от Холандия, Германия, Русия и Турция и повече от 20 фирми в областта на птицевъдството.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.