1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Държавното дружество "Напоителни системи" може да бъде разделено на две

Държавното дружество "Напоителни системи" може да бъде разделено на две

Целта е да се разграничат дейностите по предпазване от наводнения от чисто търговската дейност напояване

Държавното дружество "Напоителни системи" може да бъде разделено на две. Така ще се разделят дейностите по предпазване от наводнения от чисто търговската дейност напояване. Това съобщи в Русе зам.-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов, цитиран от БТА.
 
По думите на Абазов в момента дейностите на "Напоителни системи" за предпазване от вредното въздействие на водата - да поддържат всички диги и отводнителни съоръжения, му носят загуби и са неприсъщи за едно търговско дружество. 

Абазов за пореден път увери, че парите за заплатите на работниците в "Напоителни системи" ще бъдат преведени до края на месеца. Двете седмици са технологично време, което се изисква, за да се случи това, като ресурсът от 15 млн. лева ще бъде осигурен от Министерството на финансите. 

Зам.-министърът подчерта, че финансирането на дейностите по отводняване през последните три години е спряно заради законова промяна, наложена от ГЕРБ. 

Абазов участва в дискусия по новата Обща селскостопанска политика и българското земеделие 2014-2020 година, организатор на която е Регионалният съюз на фермерите "Дунавско зърно".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.