1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Дават 10 лв. за декар субсидия за есенниците

Дават 10 лв. за декар субсидия за есенниците

От парите ще могат да се възползват само регистрирани земеделски производители.

 

 Фонд "Земеделие" ще подпомогне стопаните от пострадалите от наводненията райони със субсидия от 10 лева на декар за предсеитбена подготовка на площите с пшеница и ечемик. Това реши вчера управителният съвет на фонда. Общият размер на субсидията е 5 млн. лева.
    От парите ще могат да се възползват само регистрирани земеделски производители. За да получат средства от фонда, те трябва да представят копие от регистрационната си карта и молба по образец, в която трябва да декларират, че нямат просрочени дългове към фонда и държавата.
    Документите за кандидатстване ще се подават в съответната областна дирекция на фонда. Безвъзмездната помощ ще бъде платена, след като експерти на фонда, ОД "Земеделие и гори" и общинските служби "Земеделие и гори" направят проверка на място и установят размера на засетите площи.
    Колегиумът на Министерството на земеделието и горите прие вчера наредба за контрол на складовете за съхранение на изкупено при намеса на пазарите зърно, съобщиха още от ведомството.
    При интервенция на пазара интервенционната агенция ще избира складове за съхранение на зърно и ще сключва договори с тях, предвижда наредбата. Поне веднъж годишно Националната служба по зърното и фуражите ще извършва внезапни проверки на място в складовете за евентуални липси на дадено за съхранение зърно./novinar.net/

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.