1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Дават 9 язовира и рибарници на концесия в Ловешко

Дават 9 язовира и рибарници на концесия в Ловешко

 

 

Комисията по предоставяне на концесии към Община Ловеч, назначена със заповед на кмета, разгледа подадените оферти за концесиониране на 9 язовира и рибарници, публична общинска собственост. Обектите се намират на територията на общината. В срок от две седмици Общинският съвет ще се произнесе по доклада и определяне на спечелилия конкурса концесионер.

Язовирите се предоставят за ползване от концесионери с решение на Общинския съвет. Според предвидените обстойни договори концесионерите ще имат възможност да развият стопанска дейност, туризъм и отдих в и около обектите. Срокът за предоставяне на концесиите е 25 години с възможност за удължаване с още 10. За отдаване на концесия са определени 8 общински язовира и един рибарник: "Селището" - Къкрина с площ 61.7 дка; "Блатото 1" - Слатина, 16.2 дка; "Блатото 2" - Слатина - 24 дка; "Момина могила" - Казачево, 10.9 дка; "Радотина" - Радювене, 65 дка; "Горни Каменец" - Брестово, 46 дка; "Голямата ялия" - Гозница, 16.8 дка; "Прелом" - Прелом, 36 дка; рибарници Горан - 55.8 дка.

“Целта е да се постигне по-ефективно управление на водните обекти, извършване на ремонти и възстановяване на съоръженията, контрол върху състоянието и опазването им, както и да бъдат поети конкретни инвестиционни задължения", обясниха от общината.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.