1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Деканът на Ветеринарно-медицицинския факултет в Тракийски университет в Стара Загора гостува днес в Ямбол

Деканът на Ветеринарно-медицицинския факултет в Тракийски университет в Стара Загора гостува днес в Ямбол

Той оцени действията на различните структури на Агенцията по безопасност на храните

Хаотичност, прибързаност и липса на обективна информация. Така оцени действията на различните структури на Агенцията по безопасност на храните проф. Михни Люцканов по повод ситуацията с чумата по дребните преживни животни. Деканът на Ветеринарно-медицицинския факултет в Тракийски университет Стара Загора гостува днес в Ямбол.

Професор Люцканов, който има зад себе си близо 30-годишна работа в сферата на заразните болести по животните, постави акцент върху координацията между различните звена на ветеринарните власти и ниското ниво на подготовка на специалистите, особено при работа на терен.

Според декана на Ветеринарно-медицинския факултет в Тракийския университет още след първите сигнали за наличие на чума по дребните преживни животни в Странжданско, но и досега има недостиг на обективна информация от страна на Агенцията по безопасност на храните.

В Ямбол професор Люцканов участва в среща, посветена на действията на държавата в сферата на селското стопанство и обезлюдяването на българските села.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.