1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Декларация за сътрудничество подписаха министър Кабил и министърът на околната среда на Северен Рейн-Вестфалия Уленберг

Декларация за сътрудничество подписаха министър Кабил и министърът на околната среда на Северен Рейн-Вестфалия Уленберг

 

Министърът на земеделието и горите Нихат Кабил и министърът на околната среда и защита на природата, земеделието и защита на потребителите на Северен Рейн-Вестфалия Уленберг подписаха в Дортмунд съвместна декларация за сътрудничество в областта на селското стопанство и хранителната промишленост.

Двете страни възнамеряват да развият сътрудничество в областта на земеделието и защитата на потребителите, като акцент ще бъде поставен върху подобряване на взаимните пазарни шансове за малки и средни предприятия в секторите- растениевъдство и животновъдство, обработка и преработка на аграрни продукти, оборудване за хранителната промишленост, сигурност на хранителните продукти и здравеопазване на животните.

По време на посещението си в Германия министър Кабил разгледа Държавна агенция за химични ветеринарни изследвания в Мюнстер. Там се правят изследвания за класическа чума по свинете и се провежда диагностика на болестта пряко върху животните. По този начин са спасени около 20 000 животни. Министър Кабил и директорът на агенцията се споразумяха за обмяна на специалисти по ветеринарните въпроси.

Министър се запозна с производствения процес на известната немска фирма за земеделска техника "Клаас" и новите технологии на производство. Освен това министър Кабил посети селскостопанския център на Селскостопанската камара на Северен Рейн-Вестфалия, където се обучават млади фермери.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.