1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Декоративни и екзотични растения завземат изложбата „Цветна есен 2017“

Декоративни и екзотични растения завземат изложбата „Цветна есен 2017“

Професионалистите и любителите градинари ще намерят разнообразни предложения за зеления дизайн

Декоративни и екзотични растения изместват традиционните в изложбата „Цветна есен 2017“. Тя ще се проведе от 18 до 22 октомври  в Международен панаир Пловдив, за да покаже новости от флористиката, озеленяването и овощарството.

Професионалистите и любителите градинари ще намерят разнообразни предложения за зеления дизайн на дома и вилата, на хотели и заведения. В синхрон с актуалните модни тенденции изложителите предлагат повече екзотични и декоративни цветя, храсти, дръвчета. Те са предпочитани от потребителите, тъй като внасят атрактивни акценти в интериора и екстериора. Така се променя тенденцията от миналата година, когато  новостите бяха предимно в областта на овощарството, и фокусът на изложбата се измества от полето към града.

На „Цветна есен 2017“ няма да липсват и традиционни растения. Участниците отново ще покажат голямо разнообразие от разсади, семена, луковици, овошки, препарати за растителна защита и изкуствени торове, инструменти и оборудване за градинарството, специализирана литература. Ще има щандове с ръчно изработени сувенири, съдове и украса, керамични саксии и кашпи, артпредмети за декорация.  Изложителите предоставят всичко необходимо за осъществяване на оригинални идеи за озеленяване.

Посетителите ще се запознаят с модните тенденции  във флористиката и зеления дизайн, ще получат консултации от експерти. Щандове са разположени пред палата 6 и може да бъдат посетени от 9 до 18 ч., а в неделя – до 16 часа.

Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари „Цветна есен 2017” се провежда паралелно с още три прояви, посветени на свободното време и хобито: Панаир на колекционерите „Булколекто” (20-22 октомври), международни киноложки изложби с финали за Световната купа (21-22 октомври). Освен тях посетителите могат да видят и Международната изложба за медицина, стоматология и фармация „Медикус, Денто, Галения” (18-21 октомври).

Билетът за всички изложения струва три лева, за ученици, пенсионери и инвалиди – два лева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.