1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Делегация на Алжирската демократична република пристига по покана на Министър Дикме

Делегация на Алжирската демократична република пристига по покана на Министър Дикме

Двете страни ще приемат съгласувани мерки за превенция и недопускане разпространението на карантинни вредители при преминаването на суровини и растителни продукти

 

Делегация на Министерството на земеделието и селскостопанското развитие на Алжирската демократична република, начело с министъра на земеделието и селскостопанското развитие на Алжир Саид Баркат, пристига по покана на Министър Мехмед Дикме на 19 декември т.г.

Делегацията е на двудневно официално посещение в България, като двамата министри на земеделието ще проведат среща в понеделник – 20 декември.

Министър Дикме и алжирският му колега Баркат ще подпишат три споразумения за съвместно сътрудничество на България и Алжир, включващи взаимодействие в областта на растителната защита и карантината на растенията, сътрудничество в областта на ветеринарната медицина и в областта на земеделието.

Да не се допуска разпространението на инфекциозни и паразитни заболявания при износа, вноса и транзита на живи животни и продукти от животински произход, са част от мерките, които са включени в Споразумението за сътрудничество в областта на ветеринарната медицина между България и Алжир. Двете страни ще приемат съгласувани мерки за превенция и недопускане разпространението на карантинни вредители при преминаването на суровини и растителни продукти, според текста на Споразумението за сътрудничество в областта на растителната защита. Документът за сътрудничество в областта на земеделието ще бъде подписан с цел да се задълбочат двустранните отношения между България и Алжир.

По време на посещението си у нас алжирската делегация ще пътува до Пловдив, където ще посети Института по овощарство в града и ще гостува на Държавната дивечовъдна станция "Чекерица" край село Стряма. В последния ден на своята визита алжирският министър на земеделието и селскостопанското развитие Саид Баркат и водената от него делегация ще се срещнат с председателя на Националния център за аграрни науки – академик Цветан Цветков и с директора на Института по мелиорации и механизация г-н Никола Марков.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.