1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Ден на „Централен Балкан“ празнуваха в Павел баня

Ден на „Централен Балкан“ празнуваха в Павел баня

В новооткрития офис ще се предоставят административни услуги, свързани с ползването на природни ресурси в Парка

С ден, посветен на Националния парк „Централен Балкан“, Парковата дирекция и кметството на община Павел баня отбелязаха 25-та годишнина от създаването на защитената територия. Празникът започна с официална церемония по откриване на местния офис на Парковата дирекция в курортния град. Лентата на новия обект прерязаха кметът на Община Павел баня - Станимир Радевски и директорът на Дирекция „Национален парк Централен Балкан“ - Генчо Илиев.

В обръщението си към гостите, Генчо Илиев с благодарност подчерта усилията и подкрепата на администрацията на Павел баня за бързото реализиране на строежа. Това е място, където добри дошли са всички, каза още той. В новооткрития офис ще се предоставят административни услуги, свързани с ползването на природни ресурси в Парка. На разположение на учителите и учениците са множество образователни материали за животинското и растителното разнообразие, което дава възможност за провеждането на уроци и часове по природни науки.

Празникът уважиха заместник-кметовете на общината, главният архитект, началникът на полицията, ръководители и служители на общината, на националния парк и граждани. Деца от местната детска градина „Синчец“ поздравиха служителите на Парка със стихотворения за  животни от дивата планина.

На централния площад в Павел баня беше представена специална програма „ Да се запознаем - Национален парк Централен Балкан“, с много забавни истории, въпроси и награди.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.