1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Десислава Танева няма конфликт на интереси

Десислава Танева няма конфликт на интереси

Политическия си кабинет ще обяви през тази седмица

Новият министър на земеделието Десислава Танева обяви, че няма никакъв конфликт на интереси, заемайки този пост. Тя подчерта, че това е било валидно и при предишния кабинет "Борисов", когато сама оттеглила кандидатурата си след започнали атаки.

"2009 година аз бях тази, която си написа този отвод, защото започнаха атаки, които не искам да коментирам откъде идваха. За сектора те са публична тайна. Аз не съм влязла в политиката със стремеж към властта като самоцел. Аз не съм искала върху мен да тегне отговорността, че към политическата сила, мандатоносител ще има атаки. Тази тема е приключена", заяви Танева в предаването "Неделя 150" на държавното радио.

За изминалия период на управление на министерството на земеделието мога да кажа само едно – всеки безспорно прави грешки, но доста назад, още в предизборната кампания на ГЕРБ, си казах, че трябва да престанем да си посипваме главата с пепел, каза още Танева.

В отговор на въпрос за проблемите във фонд "Земеделие", когато го ръководеше Калина Илиева, оказала се по-късно без диплома за завършено висше образование, Танева каза, че "мандатът на Орешарски, в който управляваха фонда с двамата изпълнителни директори, категорично, може да питате и земеделците, беше най-лошият период в управлението на фонда. И периодът на Калина Илиева изглежда много блед на фона на излагацията, на това, което се случи последната година", посочи тя.

Тя подчерта, че фондът най-добре е работел по времето, когато беше управляван от Румен Порожанов, който доскоро беше служебен министър на финансите.

Танева съобщи още, че е готова с политическия си кабинет и ще го обяви тази седмица. От думите й се разбра, че в него влизат хора - познати лица за земеделския сектор.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.