1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ДФ "Земеделие" иска 18 млн. лв. от 9-та подсъдими за източването на САПАРД

ДФ "Земеделие" иска 18 млн. лв. от 9-та подсъдими за източването на САПАРД

Марио Николов: Очаквам да се разкрие обективната истина

 

Близо 18 милиона лева поискаха от ДФ "Земеделие" от Марио Николов и останалите 8 подсъдими за източването на САПАРД. Защитата протестира с мотив, че искът бил общ и щял да забави процеса, който днес гледа Софийският градски.

Очаквам да се разкрие обективната истина. Не мога да правя никакви аналогии между производството срещу мен и процеса в Германия. Това каза пред журналисти бизнесменът Марио Николов. Николов обясни, че подсъдимите са хората от групата “Николов – Стойков”. “За г-н Стойков недвусмислено бе доказано, че никога не е имал касателство по каквито и да е проекти с еврофондовете. Следователно – неговото място не е тук. Аз съм притеснен, но не съм уплашен. Притеснен съм, защото все пак съм подсъдим по наказателен процес, който предвижда много тежки наказания, не съм уплашен – защото знам, че не съм извършил престъпление”, каза Николов. Той бе категоричен, че не е давал пари на БСП.

Във връзка с обвинението за пране на пари, той посочи, че за да се изперат пари, трябва да бъде извършено предикатно престъпление. Николов каза още, че всички проекти по САПАРД, за които го обвиняват – са изпълнени. “Българската държава трябва да покаже някакво действие. Ние сме може би най-удобните хора. По обвинения за злоупотреби със САПАРД има може би над 70 – 80 производства. По кое от тях имаше задържани лица? На всички е ясно защо Людмил Стойков беше привлечен като обвиняем, защо бяхме задържани”, каза още бизнесменът.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.