1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ДФ “Земеделие” обявявя конкурс за одобряване на складовe за съхранение на пшеница

ДФ “Земеделие” обявявя конкурс за одобряване на складовe за съхранение на пшеница

Разплащателната агенция няма да плаща на одобрените кандидати за незапълнени капацитети

 

Държавен фонд „Земеделие” - Разплащателната агенция обяви конкурс за одобряване на складове за съхранение на обикновена и твърда пшеница, царевица, ечемик, сорго и неолющен ориз. Публичните складове и зърнохранилищата, които желаят да получат одобрение за съхранение на интервенционни продукти, трябва да подадат документи в Централно управление на Разплащателната агенция в срок от 09:00 часа на 11.09.2008 г. до 14:00 часа на 18.09.2008 г., съобщават от ДФ “Земеделие”.

Публичните складове, които ще кандидатстват за одобрение, трябва да притежават валидна лицензия за публичен склад, издадена от министъра на земеделието и храните. Зърнохранилищата е необходимо да имат удостоверение за регистрация на зърнохранилище, издадено от Националната служба по зърното и фуражите /НСЗФ/. Складовият капацитет на кандидатите трябва да е най-малко 6000 тона. Другите изисквания са свързани с налично техническо оборудване за приемане, съхранение и манипулиране на продуктите, както и да имат изградена транспортна инфраструктура, която да позволява доставянето и експедирането на партидите.

Одобрените зърнохранилища преди сключване на договор трябва да предоставят в Разплащателната агенция банкова гаранция в размер от 10 лв. на тон зърно. В случай, че кандидатът не е регистриран в системата ИСАК, трябва да приложи към пакета с документи и Заявление за регистрация в ИСАК (Приложение №3, публикувано в сайта на ДФ „Земеделие”). Разплащателната агенция няма да плаща на одобрените кандидати за незапълнени капацитети.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.