1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ДФ “Земеделие” откри целева субсидия за закупуване на посевен материал

ДФ “Земеделие” откри целева субсидия за закупуване на посевен материал

До 26 май се договаря субсидията за покупка на картофи за семепроизводство и консумация

 

С решение на Управителния съвет на ДФ "Земеделие" се откри нова целева субсидия за закупуване на посевен материал от картофи за семепроизводство и консумация, реколта 2006 г. субсидията предвижда 2 000 000 лв., от които 500 000 лв. за семепроизводство и 1 500 000 лв. за консумация.

Максималните суми, които всеки регистриран земеделски производител може да получи за една календарна година по всички краткосрочни финансови линии е до 130 000 лв. Максималната площ, за която може да се сключи договор с фонда за покупка на посевен материал за семепроизводство е 80 дка, минималната е 5 декара. 150 дка най-много е площта, за която ще се получи финансовата подкрепа, най-малката е 5 декара.

Семепроизводството на картофи се подпомага за площи с надморска височина над 700 м. Засаждането на картофи за консумация се подпомага за области по утвърден от управителният съвет на ДФ "Земеделие" списък.

Посевният материал от картофи за семепроизводство и консумация се закупува от регистрирани по съответния ред търговци на посевен материал, включени в утвърден от ИАСАС списък, а сортовете картофи трябва да са вписани в Сортовата листа на Република България за 2006 г. Целевата субсидия се предоставя на физически лица, еднолични търговци и юридически лица, регистрирани като земеделски производители съгласно Наредба № 3 от 1999 г. за създаване и поддържане на регистър на земеделските производители.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.