1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ДФ "Земеделие" отпуска 6 млн. левав. за жътвата

ДФ "Земеделие" отпуска 6 млн. левав. за жътвата

Предимство ще имат земеделските кооперации и арендаторите, които не са получили никакви средства по предишните линии.

 

С около 6 млн. лв. ДФ "Земеделие" ще субсидира тазгодишната лятна кампания. 3 500 000 лв. се отпускат за дизелово гориво, което ще се използва по време на жътвата. Предимство ще имат земеделските кооперации и арендаторите, които не са получили никакви средства по предишните линии. Но те задължително трябва да са регистрирани като земеделски производители, да притежават необходимите документи, да нямат никакви дългове към държавните институции. Всеки ще може да сключи договор най-много за 6 хил. дка, като за всеки декар е предвидена субсидия от един лев.
За съхранението на хлебната пшеница ДФ "Земеделие" отпуска по 1,50 лв. на тон месечно с ДДС. Тази субсидия е с 30 ст. по-голяма от миналогодишната. За съхранението на тазгодишното хлебно зърно в лицензирани публични складове и зърнохранилища са предвидени общо 2 250 000 лв., които са пет пъти повече от миналата година, когато фондът осигури само 450 хил. лв. Фондът е предвидил сега да се субсидират до 350 кг от декар.
Подробности за новото субсидиране ще могат да се получат от областната дирекция на ДФ "Земеделие" във Велико Търново. /dnesbg.com/
                                                                       AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.