1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ДФ „Земеделие” проведе семинар, организиран от Европейската служба за борба с измамите

ДФ „Земеделие” проведе семинар, организиран от Европейската служба за борба с измамите

 

В периода 24-27 септември 2007 г., в ДФ "Земеделие" се проведе семинар по докладване на нередности, организиран от Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) и Централното звено за координация в борбата с правонарушенията, засягащи финансовите интереси на европейските общности  – Министерство на вътрешните работи. Обучението беше насочено пряко към служителите по нередностите от управляващите органи по структурните фондове и Кохезионния фонд, както и към служителите по нередностите от Разплащателната агенция  по фондовете в рамките на общата селскостопанска политика.

Форумът беше открит от г-н Барнет – мениджър "Външно обучение" – ОЛАФ, доц. д-р инж. Димитър Тадаръков – изпълнителен директор на ДФ "Земеделие" и г-жа Надя Дякова – ръководител на Централното звено за координация в борбата с правонарушенията, засягащи финансовите интереси на европейските общности към Министерство на вътрешните работи. При откриването присъства г-н Кулха – представител на ОЛАФ в Представителството на Европейската комисия в България.

По време на обучението беше разгледана правната база за докладване на нередности пред ОЛАФ от българската администрация със специално внимание върху новите правила и настъпилите промени в законодателството. Бяха представени електронните модули за докладване на измами и нарушения. В специални практически части от обучението бяха разгледани конкретни казуси и бяха разяснени конкретни въпроси, повдигнати от участниците.

В семинара участваха служители от ДФ "Земеделие", Централното звено за координация в борбата с правонарушенията, засягащи финансовите интереси на европейските общности към МВР, МДААР, МОСВ, МВР, МФ, МТ, МТСП, МИЕ, МРРБ. Работният език на обучението беше английски. Лекторите бяха служители на ОЛАФ. 

 

AGRO.BG

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.