1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ДФ "Земеделие" пусна целева субсидия за семена от рапица

ДФ "Земеделие" пусна целева субсидия за семена от рапица

Срокът за договаряне на средства по целевата субсидия е от 1 юли до 30 септември.

 

От началото на юли Държавен фонд "Земеделие" откри финансова линия за целева субсидия за закупуване на семена за посев на рапица от реколта 2006.

Целевата субсидия за закупуване на семена за посев на рапица тази година е в размер на 250 000 лв. Няма промяна в основните изисквания към земеделските производители от страна на фонда – ДФ "Земеделие" няма да подпомага земеделски производители, които имат неизпълнени договорни задължения към фонда по финансови линии с настъпил падеж, задължения към НОИ и публични задължения към държавния и общинския бюджети.

Максималният размер на паричните средства, които всеки регистриран земеделски производител и икономически свързани с него лица може да получи за една календарна година по всички краткосрочни финансови линии, е до 130 000 лв, припомнят от пресцентъра на аграрното министерство. И още - максималната площ, за която един стопанин може да сключи договор с фонда за закупуване на семена от рапица, е 3 000 дка.

По тази целева субсидия ДФ "Земеделие" финансира част от разходите за закупуване на семена за посев на рапица и предоставя на земеделските производители до 3.50 лева на декар. Посевният материал трябва да се закупува от лицензирани фирми производители или търговци на семена и посадъчен материал.

Срокът за договаряне на средства по целевата субсидия е от 1 юли до 30 септември. Срокът за усвояване на средствата по целевата субсидия е до 14 октомври. Допълнителна информация за комплекта документи и за условията на отпускане на средства по тази субсидия можете да получите в Областната дирекция на фонда в Плевен./posredniknews.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.